Legendarna čokoladica v novi barvni preobleki

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ste čokoladico KitKat do sedaj povezovali z rdečo barvo njenega ovitka? Odslej bo vse drugače!
Oglej si celoten članek

Švicarski slaščičarski mojstri so potrebovali celo desetletje, da so ustvarili roza KitKat, ki je obogatena z naravno obarvanim kakavom. Čokoladica je že na voljo v Koreji, na Japonskem in v Veliki Britaniji. 

Čokoladica v barvi roza šminke ima unikaten in intenziven sadni okus, ki pa ga niso ustvarili s pomočjo dodatnih barvil in ojačevalcev okusa, pač pa so barvo in okus dosegli le s posebno izbranimi semeni kakava, ki rastejo na Slonokoščeni obali, Ekvadorju in v Braziliji.

Gre za naravno obarvano čokolado iz rubinastih semen kakava, ki jo je ustvaril priznani švicarski slaščičar Barry Callebout, največji poznavalec kakava na svetu, ki je rubinasto čokolado brez dodatkov barvil ustvarjal celo dekado. Ni tako sladka kot mlečna čokolada, je pa zato toliko bolj intenziven njen okus. Gre za prvo povsem naravno obarvano čokolado po osemdesetih letih, takrat je namreč Nestle na police poslal svojo prvo belo čokolado. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.