Leni Japonci, pridni Mehičani

Foto: Žurnal24 Japonci so se izkazali za manj delavne, kot jih kaže stereotip.
Raziskava ameriškega inštituta je ovrgla stereotipa, ki opisujeta Japonce kot izredno marljive, Mehičane pa bolj ležerne delavce.
Oglej si celoten članek

Najnovejša raziskava ameriškega inštituta Towers Perrin je pokazala, da so za delo najbolj zavzeti Mehičani, najmanj pa Japonci. Raziskava je tako ovrgla dva stereotipa, ki opisujeta Japonce kot izredno marljive, Mehičane pa kot bolj ležerne delavce.

Pri raziskavi je sodelovalo 90.000 anketirancev iz 18 držav, pri čemer je moral vsak anketiranec odgovoriti na najmanj sto vprašanj. Po statističnih izračunih so po tej raziskavi za delo najbolj zavzeti delavci v Mehiki (54 odstotkov), Braziliji (37 odstotkov), Indiji (36 odstotkov) in ZDA (29 odstotkov).

Zaradi dela pa se po raziskavi kaj preveč ne pretegnejo Japonci, kjer so samo trije odstotki anketiranih pokazali večjo pripravljenost za delovni angažma. V Hongkongu jih je bilo pet odstotkov, v Južni Koreji osem in na Poljskem devet.

Strokovnjaki so ob tem opozorili, da ni nekega splošnega recepta, kako od zaposlenih izvleči največ. "Vse je odvisno od nalog, ki jih posamezne organizacije dajejo zaposlenim," je še dodala vodja raziskave Julie Gebauer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.