Lennonova skrivna bolezen

Foto: EPA
Foto: EPA
Nova knjiga z naslovom BackStage Pass VIP razkriva podrobnosti iz življenj slavnih glasbenikov, vključno z Johnom Lennonom, ki naj bi imel težave z bulimijo.
Oglej si celoten članek

Novoizdana knjiga z naslovom BackStage Pass VIP med drugim razkriva, da naj bi imel slavni član skupine The Beatles John Lennon, ki je umrl decembra leta 1980, motnjo prehranjevanja. Legendarni glasbenik naj bi bil namreč vedno lačen in je z užitkom jedel. Ker pa ni prenesel občutka sitosti, se je pogosto prisilil k bruhanju. "Lennon je bil zmeden glede svoje obsesije s hrano," navaja avtorica knjige, novinarka in zgodovinarka Debra Sharon Davis, ki je s knjigo želela pokazati, da imajo tudi zvezdniki svojo človeško plat. "Obkrožen je bil z nadarjenimi glasbeniki, od katerih pa jih je veliko imelo težave s pitjem in drogami, zato na njegovo težavo nihče ni gledal kot na nekaj nenavadnega." Avtorica tudi poudarja, da se v tistem času ni veliko vedelo o bulimiji, zaradi česar je bila ta izkušnja za Lennona še toliko bolj zastrašujoča.

Avtorica pa je v knjigi objavila tudi izseke pogovorov z Lennonovim bližnjim prijateljem, pokojnim pevcem in piscem pesmi Harryjem Nilssonom, ki je z njo že v 80. letih spregovoril o Lennonovih težavah. "Z Johnom sva se odkrito pogovarjala, ko se je nenadoma razburil, kako imajo vplivni ljudje ogromen apetit in bi radi pogoltnili cel svet," se je spominjal Nilsson. "Menil je, da ima zaradi tega tudi sam to grozno težavo, da je ves čas lačen in se prenajeda." Poleg tega mu je Lennon tudi zaupal, da pogosto sanja o velikih količinah "prepovedane" hrane in da je zanj hrana sveta, da pa ga to straši. Na svojo težavo je gledal kot na veliko šibkost in jo pripisoval pomanjkanju discipline.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.