Leno obtožili plagiatorstva

Foto: Žurnal24 Lena se na obtožbe še ni odzvala. (Foto: Reuters)
Zmagovalko letošnjega Evrosonga so obtožili plagiatorstva.
Oglej si celoten članek

Leno, nemško predstavnico na Evroviziji 2010, ki je zmagala s pesmijo Satellite, je bolgarski radio Darik obtožil, da je del svoje pesmi povzela po popularni bolgarski otroški pesmi, ki jo predvajajo v otroški oddaji Leka nost deta!.

Bolgarski novinar Dragomir Simeonov je povedal, da je "namerno ali nenamerno prvi del pesmi zelo podoben otroški pesmi, ki jo predvajajo v otroški oddaji". Novinar je obenem čestital Bolgariji, "ker je dosegla takšen uspeh na Evroviziji".

Kljub obtožbam, da se je Nemčija poslužila plagiatorstva, pa poslušalci bolgarskega radia menijo, da sta si pesmi različni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.