Lepota je odvisna od zaužitega alkohola

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Več kot spijemo, lepši smo, pravijo izsledki francoske raziskave. Znanstveniki, ki so raziskavo izvedli, pa pravijo, da za ta občutek niso krive kemijske sestavine alkohola.
Oglej si celoten članek

Raziskavo z imenom Lepota je v očeh pivcev piva (La beaute est dans les yeux du buveur de biere) so francoski raziskovalci opravili v sodelovanju z ameriško univerzo v Ohiu. Testirali so obiskovalce v enem od barov. Ti so morali oceniti svojo privlačnost, inteligenco in smisel za humor, nato pa so jim izmerili količino alkohola v krvi. Ocenjevali so z lestvico od ena do sedem, v raziskavo pa je bilo vključenih 19 obiskovalcev omenjenega bara.

Tisti, ki so spili več alkohola, so se počutili bolj privlačno in seksapilno. To je bila osnova za širšo raziskavo, saj so se nato lotili testiranja v laboratoriju. Testirali so 94 moških, ki so jih razdelili v tri skupine. Prvi so pili alkohol, drugim so ponudili placebo, pri čemer so pili brezalkoholne pijače, mislili pa so, da pijejo alkoholne pijače, tretji pa so pili alkohol, vendar pod pretvezo, da pijejo brezalkoholne pijače.

Vsi tisti, ki so mislili, da pijejo alkohol, so menili, da so izjemno privlačni, medtem ko so tisti, ki niso vedeli, da pijejo alkohol, imeli o sebi precej bolj skromno mišljenje.

Francoski strokovnjaki so si enotni: "Izsledki raziskave kažejo, da smo sami sebi bolj privlačni že ob misli, da pijemo alkohol. Pri tem količina popitega alkohola nima vpliva na mnenje, ki ga ustvarimo o svojem videzu."

Raziskavo so objavili v britanski reviji Journal of psychology.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.