Lepotica in zver: Zato želijo prepovedati film

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Prvi homoseksualni lik v Disneyjevem filmu je sprožil veliko navdušenje, ponekod pa val ogorčenja.
Oglej si celoten članek

V filmu Lepotica in zver dva moška, Gaston (Luke Evans) in LeFou (Josh Gad), za nekaj sekund zaplešeta, kar je v nekaterih državah sprožilo val ogorčenja. V Maleziji filma ne bodo prikazali, če iz njega ne izrežejo plesa, v Rusiji pa si bodo film lahko ogledali le osebe, ki so starejše od 16 let. Tudi v ZDA so nekateri homofobični lastniki kinematografov napovedali, da filma z Emmo Watson, ki je namenjen družinam, ne bodo predvajali.
Foto: Profimedia lepotica in zver
Režiser Bill Condon razburjenja ne razume, saj prizor ni preveč ekspliciten. "Vedno pravim, da gre za prvi homoseksualni trenutek. Odnos med njima je poseben, zato si lahko mislimo, kaj se med njima še dogaja,“ je povedal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.