Letališča lažje dosegljiva

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ceneje. Letalskim nizkocenovnikom se pridružujejo cestni.
Oglej si celoten članek

Z letališča v Benetkah bo od poletja letelo več nizkocenovnih letalskih prevoznikov. Letalsko floto bo povečal italijanski prevoznik Alitalia. Odprli bodo nove neposredne povezave med Benetkami in Atenami, Barcelono, Brusljem, Bukarešto, Istanbulom, Palmo de Mallorco, Prago, Sofijo, Sankt Peterburgom, Tirano in Varšavo. Airfrance bo iz Benetk začel leteti neposredno v Marseille, Nico in Toulouse, Carpat Air v Kišinjev, EasyJet v Genovo in Lizbono, Estonian Air v Talin, Jet2.com v Newcastle, Lufthansa v Amburgo, Vueling Airlines v Nantes ... V Qatar že od jeseni leti družba Emirates Airlines.

Zagotovljen odhod

Z nizkocenovnimi ponudniki letalskih in cestnih prevozov bo tako na številne destinacije mogoče potovati za manj kot sto evrov. Prvi nizkocenovni cestni prevoznik pri nas je GoOpti. "Zavedali smo se, da je za uspeh naše ideje nujno potreben zagotovljen odhod in še vedno po nizki ceni," pravi direktor Marko Guček. "Razvili smo nov poslovni model, ki združuje koncept nizkocenovnih letalskih prevoznikov različnih cen na sedež z verjetnostnim računom glede tega, ali bodo v vozilu še drugi potniki," razlaga. Problem potnikov, ki letijo z različnimi letali ob različnih urah, rešujejo s čakalnim oknom OPTI, ki zagotavlja, da čakanje v najslabšem primeru traja 
štiri ure.

GoOpti bo februarja začel vsak dan voziti v smer Savone, Genove, Milana, Bergama in Verone. Posebno za prevoze v Italijo velja veliko zanimanje.

Fiksne cene

Standardi. Poleg zagotovljenega odhoda pri GoOpti zagotavljajo, da je ponujena cena fiksna in da se ne bo spremenila, tudi če bodo peljali le enega potnika. Ob zamudi na letalo po njihovi krivdi potniku poiščejo nadomestni prevoz do končne destinacije na lastne stroške, še zagotavlja GoOpti. Na primer: prevoz do Benetk stane od 14 evrov, prevoz do Dunaja pa 24 evrov na osebo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.