Leteči avtomobil leta 2011

Foto: Žurnal24 Za leteči avtomobil bo treba odšteti okrog 100.000 evrov.
Kot vse kaže, je večna želja izdelati leteči avtomobil pred uresničitvijo. PAL-V je dobil bogatega investitorja.
Oglej si celoten članek

Nizozemec John Bakker je izumil, bolje povedano, skonstruiral leteči avtomobil, poimenovan PAL-V (Personal Air/Land Vehicle – Osebno zrak/zemlja vozilo). Po dolgem iskanju je končno našel zasebnega vlagatelja, čigar ime pa za sedaj ostaja skrivnost in ki je v začetek proizvodnje letečega avtomobila pripravljen vložiti okoli tri milijone evrov. Prvi tovrstni avtomobil naj bi bil izdelan in prodan leta 2011, stal pa naj bi okoli 100.000 evrov.



PAL-V, leteči avtomobil s tremi kolesi, je mešanica tankega motocikla z majhno kabino, nad katero se bohoti klasična helikopterska elisa. Zaradi pogona so ga mnogi poimenovali kar "motociklistični helikopter". V končni različici naj bi uporabljal motor iz avtomobila, ki bi za delovanje uporabljal običajno gorivo ali biogorivo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.