Letošnji Pirellijev koledar je nekaj posebnega

Foto: EPA Julianne Moore Foto: EPA Uma Thurman Foto: EPA Nicole Kdiman Foto: EPA Robin Wright
Tudi letos v koledarju ni manekenk.
Oglej si celoten članek

Italijanski izdelovalec pnevmatik Pirelli je tudi letos izdal koledar, ki ga bodo prejeli le izbranci. Že lani so z izborom modelov presenetili, saj so namesto manekenk izbrali ženske, ki so dosegle izjemne "profesionalne, družbene, kulturne, športne ali umetnostne uspehe". Med drugim je čast doletela Amy Schumer in Sereno Williams.

Manekenk tudi v letošnjem koledarju ni. Tokrat ga krasijo igralke, večina od njih ni več rosno mladih, ki jih ni motilo, da so morale pred kamero brez ličil in da fotografij pozneje niso računalniško obdelali.

Med letošnjimi modeli so Jessica Chastain, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Rooney Mara, Helen Mirren, Julianne Moore, Lupita Nyong’o, Charlotte Rampling, Lea Seydoux, Uma Thurman, Alicia Vikander, Kate Winslet, Robin Wright in Zhang Ziyi, fotografiral pa jih je legendarni fotograf Peter Lindberg, ki pravi, da je zbral najboljše igralke sveta, s katerimi je želel ustvariti nekaj, s čimer bi se uprl "terorju“, ki izvajata potreba po popolnosti in večni mladosti.

Predstavitve koledarja se je udeležila Nicole Kidman, ki je povedala, da je "pogum, da si to, kar si, utelešenje prave samozavesti in moči“.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.