Liffe se bliža vrelišču

Foto: Žurnal24 Odlična zgodba Moj brat je edinec je do sedaj najbolj prepričala gledalce Liffa.
Ljubljanski mednarodni filmski festival se bliža koncu. Prodanih je bilo že več kot 45 tisoč vstopnic, nagradi občinstva pa je trenutno najbližje nemško-turški film Z druge strani.
Oglej si celoten članek

Kmalu se bo zaključil še 18. ljubljanski mednarodni filmski festival ali Liffe. Ljubitelji velikega platna so si lahko ogledali že večino od stotih filmskih poslastic. Gledalci še posebej vneto ocenjujejo filme, ki so v igri za nagrado občinstva. Od teh z oceno 4,57 trenutno vodi italijanska zgodba o odraščanju z naslovom Moj brat je edinec. Film, ki prek dogodivščin dveh bratov prikazuje tudi 15 burnih let italijanske zgodovine, je bil že ozaljšan s svetovno nagrado Davida di Donatella za najboljši scenarij.

Nemško-turški film Z druge strani s svojim retrospektivno podanim prepletom diši po uspešnici. © Auf der anderen Seite

 
Na drugem mestu mu je z oceno 4,53 za petami še en odličen film, in sicer nemško-turški Z druge strani režiserja Fatiha Akina . Umetnik, ki v nekaterih svojih filmih tudi igra, je že dobro znan slovenskemu občinstvu, saj je bil film Zveza kebab, za katerega je napisal scenarij, na16. Liffu nagrajen z zlatim kolutom.

Medtem ves čas festivala nemoteno potekajo tudi spremljevalne prireditve, kot so pogovori z zanimivimi filmskimi gosti in zabave.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.