Listnati žepki

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Če imate radi spomladanske zavitke, preizkusite spodnji recept. Pa dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa (ali doma narejeno listnato testo)
  • 250 g mletega mesa (mešanega)
  • 1/2 čebule
  • 2 korenčka
  • 1 paprika (rdeča)
  • 1 por
  • 2 jajci
  • 1 strok česna
  • 2 stebli peteršilja
  • ščepec muškatnega oreščka (sveže mletega)
  • 1 lonček creme fraiche (125 g)
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper (sveže mleti)

Priprava:

  • Za pripravo listnatih žepkov olupite in na fino nasekljajte čebulo. Olupite korenčke in jih narežite na kocke. Papriki odstranite pecelj, semena in kožico ter prav tako narežite na kocke. Por narežite na obročke, česen in peteršilj pa na fino nasekljajte.
  • V ponvi segrejte oljčno olje in v njem zlato rumeno prepražite čebulo. Dodajte mleto meso in nasekljan česen ter dobro prepražite. Dodajte zelenjavo in začimbe ter vse skupaj v pokriti posodi podušite. Zmešajte jajca in jih skupaj s creme fraiche dodajte zelenjavno-mesni mešanici. Pokuhajte in odstavite s kuhališča.
  • Listnato testo pripravite po navodilih na embalaži. Narežite na 10x10 centimetrov velike kvadrate. Na vsak kos dajte kupček nadeva, testo zlepite v trikotnik. Trikotnike zložite na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Listnate žepke pecite približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Nasvet:

Poskusite pripraviti listnate žepke po tem receptu tudi z drugačnimi nadevi, na primer z nadevom iz ovčjega sira in špinače ali pa s porom in slanino.

Za več receptov z listnatim testom kliknite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:33 21. Avgust 2013.

    žalostno, da namesto po slovensko napišete creme fraiche...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.