Ljubezenska zgodba o ženski, ki je preživela strašno nesrečo

Foto: 24sata
Foto: 24sata
Turia Pitt je zaradi požara ostala iznakažena. Njen fant ji je ves čas stal ob strani in jo bodril.
Oglej si celoten članek

Pred 11 leti si takrat 24-letna Turia Pitt ni mogla predstavljati, da bo njeno življenje razdeljeno na prej in potem. Med tekom na 100-kilometrskem maratonu jo je zajel požar, ki ji je za vedno spremenil življenje.

To je zgodba o ženski, ki je preživela strašno nesrečo, ter o njenem ljubljenem partnerju, ki ji je stal ob strani v najhujšem obdobju njenega življenja.

Nesreča nikoli ne počiva

Leta 2011 je bila Turia rudarska inženirka, ki je živela sanjsko življenje v Avstraliji. Nato pa se je med tekom maratona znašla sredi gozdnega požara. Sprva je podcenjevala nevarnost požara, vendar se ji je nato ogenj nevarno približal in ugotovila je, da mora narediti vse za preživetje.

Strma skalnata pečina je bila edino mesto, kamor je lahko pobegnila, zato se je povzpela navzgor, čeprav je vedela, da bo to kmalu postalo najtoplejše mesto v gozdu. Druge izbire žal ni imela.

 

 

Čeprav je ogenj še ni dosegel, je že čutila žgoč občutek po telesu. Edina stvar, ki ji je prišla takrat na misel, je bil njen fant. Bala se je, da ga ne bo nikoli več videla in ravno to ji je pomagalo pri boju za preživetje.

Naposled jo je rešil reševalni helikopter. Njene poškodbe so bile tako hude, da je padla v globoko komo. Zdravniki niso imeli upanja, da bo preživela.

Težka pot okrevanja

Ni bila videti tako kot prej, vendar ji je uspelo preživeti. Skupno je okrevala dve leti in prestala več rekonstruktivnih operacij rok, obraza ter telesa.

Ves ta čas ji je ob strani stal njen fant Michael. Medtem ko je bila v komi, ji je celo kupil zaročni prstan. Trdno je verjel, da bo prišel ta dan, ko ji bo prstan lahko končno podaril.

Tistega usodnega dne je bil Michael službeno odsoten. Povedali so mu, da je Turia na poti v bolnišnico, kjer so mu dali vedeti, naj pričakuje najhujše. To je bila zanj najhujša nočna mora.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Turia (@turiapitt)

 

Da bi poskrbel za Turio, je Michael pustil službo in en mesec ostal ob njeni postelji v upanju, da bo okrevala. Naučili so ga, kako ji menjati obloge ter jo hraniti in ji dajati tablete. Naslednji meseci so bili najtežji. Bili so polni napora in frustracij, vendar jo je Michael podpiral v vsem, kar je prestajala.

Turia si je želela trenutkov, ko bi Michael obupal nad njo, vendar tega nikoli ni storil. Njegova ljubezen ji je dala vedeti, da se ne sme predati. Zato se je zbrala in garala, da bi si povrnila zdravje ter moč.

Najhuje se je bilo pogledati v ogledalo

Gledanje v ogledalo je bilo najhujše. Potrebovala je več mesecev, da je končno sprejela svoj novi videz. Michael jo je ves čas opominjal, da ima rad njene oči, ter ji govoril, kako lepa je.

Mnogi so se spraševali, zakaj se je Michael odločil ostati. Pri tem je jasno odgovoril: "Pritegnila sta me njena duša in njen značaj. Je edina ženska, ki bo še naprej izpolnjevala moje sanje."

Ravno to je Turii pomagalo, da se je naučila ljubiti in sprejemati samo sebe. Zdaj v ogledalu vidi isto lepo dekle kot ga vidi Michael. Ve, da lepota prihaja od znotraj in da je resnično pomembno le to, kdo smo, in ne, kako izgledamo.

Sedaj uživata v družinskem življenju

Par je skupaj premagal težke preizkušnje, ki jih je za seboj pustil požar. Leta 2016 sta se končno poročila in sedaj skupaj z dvema otrokoma uživata v novem življenju. Turia še vedno velja za medicinski čudež. Sedaj se je vrnila k teku in ima občasno motivacijske govore.

 

 

Michael je nikoli ni obravnaval drugače. Pravi, da je bil vedno zaljubljen vanjo, v njen značaj in duha, in vse to je še vedno tam. Njuna zgodba je le dokaz več, da resnična ljubezen ne pozna meja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.