Ljubljana Cohena trikrat priklicala nazaj

Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen Foto: Saša Despot Leonard Cohen
Kanadski rock poet Leonard Cohen je včeraj po treh letih ponovno navdušil občinstvo v Stožicah, ki ga je po končanem "uradnem" delu ob stoječih ovacijah nazaj na oder tradicionalno priklicalo trikrat.
Oglej si celoten članek

Med publiko, ki je je bilo sicer manj ko ob njegovem zadnjem obisku leta 2010 (takrat je bil koncert, ki si ga je ogledalo 12 tisoč ljudi, razprodan), je bilo poleg Slovencev zaslediti tudi Italijane in Hrvate. Zapeljivi džentelmen rokenrola (21. septembra bo dopolnil 79 let) je najbolj navdušil s preverjenimi klasikami, kot so Bird On A Wire, Suzanne, I'm Your Man, Hallelujah in Take This Waltz ter nato v obveznih dodatkih s So Long, Marianne in First We Take Manhattan.

V drugem delu koncerta, ki ga je začel sam z majhnim sintetizatorjem, se je med Tower Of Song, ko je z eno roko zaigral preprosto melodijo pesmi in požel aplavz, pošalil: "Se šalite z mano? Je to kakšna dobrodelnost za starejše občane?" to pa je sprožilo val smeha in še več ploskanja, ki ga je stari maček nato na(d)gradil z "Znam tudi tole!" in v slogu Little Richarda s komolcem potegnil po klavirskih tipkah.

Še en nepozaben večer glasbenika, ki mu v zgodovini sodobne umetnosti ni enakega in ki za svoj šov potrebuje le mikrofon, dober bend (ki ga tudi ima), svoje večne pesmi in obvezen klobuk, ki si ga kot pravi džentelmen ob primernih trenutkih tudi sname in ponižno pritisne k srcu. Pri nas pa je (žal) po vsej verjetnosti nastopil zadnjič.

Leonard Cohen - seznam odigranih pesmi (25. julij 2013, Stožice, Ljubljana)

1. del:
Dance Me to the End of Love
The Future
Bird on a Wire
Everybody Knows
Who By Fire
The Darkness
Amen
Come Healing
Lover Lover Lover

(odmor)

2. del:
Tower of Song
Suzanne
Chelsea Hotel
Sisters of Mercy
The Partisan
Alexandra Leaving (Sharon Robinson)
I’m Your Man
Hallelujah
Take This Waltz

(prvi bis)
So Long, Marianne
Going Home
Closing Time

(drugi bis)
Famous Blue Raincoat
If It Be Your Will
First We Take Manhattan

(tretji bis)
I Tried to Leave You

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.