Ljubljano že obiskal Miklavž

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Miklavž, ki goduje v nedeljo, je na tradicionalnem sprevodu v Ljubljani in drugih krajih otroke pozdravil že danes.
Oglej si celoten članek

Prvi od decembrskih dobrotnikov, Miklavž, ki po izročilu na predvečer pred svojim godom obdaruje pridne otroke, poredni pa, kot velja, prejmejo šibo, je na tradicionalnih sprevodih otroke že obdaril. Njegovi spremljevalci pa so bili angeli in parkeljni, ki naj bi strašili poredne otroke.

V Ljubljani se je že včeraj začel Miklavžev sejem, danes pa je potekal Miklavžev sprevod, na katerem Miklavž otrokom delili bombone, pecivo in sadje. Miklavžev sejem od četrtka poteka tudi na Trgu svobode in Grajskem trgu v Mariboru.

Foto: Anže Petkovšek miklavž

  Foto: Anže Petkovšek miklavž Foto: Anže Petkovšek miklavž

Foto: Anže Petkovšek miklavž

Foto: Anže Petkovšek miklavž

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.