Ljudje s prekomerno težo razmišljajo počasneje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Nova študija razkriva, da imajo odvečni kilogrami negativen učinek na možgane.
Oglej si celoten članek

Dr. Burkhard Pleger, nevrolog znanega nemškega inštituta Max-Planck, je s pomočjo magnetne resonance primerjal možganske funkcije 21 žensk. "Ugotovili smo, da so se pri osebah s prekomerno težo živčna vlakna na čelnem režnju možganov prehitro postarala,“ razlaga Pleger.

Gre za predel možganov, ki je povezan s prehranjevalnim vedenjem.

Strokovnjak pravi, da lahko zaradi teh poškodb pride do upočasnjenega mišljenja in delovanja. "Razlog za to je, da se živčni impulzi prenašajo počasneje, saj je poškodovana struktura vlaken,“ je še razložil.

Zakaj ima teža takšen vpliv na možgane, raziskovalci še niso ugotovili, kljub temu imajo dobro novico. Pri osebah, ki so shujšale, se je stanje vlaken izboljšalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.