Londonski šef o največji napaki pri pripravi pire krompirja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
To je najpogostejša napaka pri pripravi pireja.
Oglej si celoten članek

Če poznate majhne trike velikih mojstrov, bo vaš pire krompir še boljši kot sicer. Angleški kuharski mojster, Marcus Wareing, pravi, da je vse odvisno od tega, ali ste pravilno skuhali krompir.

Tega pred kuhanjem ne olupite, ampak ga le narežite na enako velike kose in skuhajte v vroči vodi. Zelo pomembno je, da so kosi enako veliki. Večji kosi bi se namreč skuhali počasneje on manjših, in čeprav bi marsikdo rekel, da je to pri pireju nepomembno, to ne drži. Premehek krompir namreč vsebuje več vode, zato je pire bolj voden.

Kuhar še svetuje, da krompir, preden ga pretlačite, pustite stati 5 minut.

Pire bo še bolj okusen in kremast, če ga boste namesto v vodi skuhali v rahlo posoljenem mleku. Mleku lahko dodate še malo škroba. V primeru, da bi bil krompir presuh, mu lahko dodate malo tekočine, v kateri se je kuhal. Če je ta obogatena s škrobom, bo pire še bolj okusen.

Nasvet za gurmane: Za bolj intenziven okus krompir skuhajte v smetani in mu dodajte česen ter začimbe, na primer rožmarin.

Že poznate norčije na portalu Joonglaa? Poglej video!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:01 18. Januar 2020.

    https://www.goodtoknow.co.uk/food/food-news/mashed-potato-cooking-mistakes-522249 Ehh ehh ehh, Žurnalčki, boste spet brisali komentarje? Vam pomaga samo ruska ruleta s polnim revolverjem!

  • 21:06 17. Januar 2020.

    A bejž? In potem ga kar neolupljenega pretlačimo ali kaj?. Potem ga je že bolje skuhati "v oblicah", olupiti in …

  • 20:51 17. Januar 2020.

    o boze to je bulshit da ga ni vecjega

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.