Lososova terina

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Najdražje presenetite s hladno predjedjo – ponudite lososovo terino z mlado špinačo.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 250 g fileja lososa (hladnega)
  • 150 g mlade špinače
  • 50 ml sladke smetane
  • 2 jajčna beljaka (hladna)
  • 150 g skute
  • poper, sol
  • 1 limona (sok)

Priprava:

  • Za lososovo terino z mlado špinačo najprej pripravimo nadev. Pregledamo, ali so fileji lososa brez kosti; če jih imajo, jih odstranimo s pinceto. Iz fileja izrežemo tri manjše trakove, preostalo narežemo na kocke. Kocke lososa začinimo s soljo, poprom in limoninim sokom ter jih skupaj z beljakom in smetano damo v kuhinjski mešalnik, zmešamo v nadev in spet začinimo.
  • Mlado špinačo v nekaj vode blanširamo (poparimo), odcedimo in prelijemo z ledeno mrzlo vodo. Dobro iztisnemo! Nekaj listov damo na stran. Špinačo skupaj s skuto, beljakom, soljo in poprom prav tako zmešamo v nadev.
  • Trakove lososa ovijemo s preostalimi listi špinače. Model za terino obložimo s folijo za živila in napolnimo z nadevom. Model medtem vedno znova nežno udarimo ob delovno površino, da se masa usede. Nato vanjo položimo trakove lososa. Napolnimo s špinačno-skutnim nadevom – trakovi lososa morajo biti popolnoma pokriti z nadevom.
  • Čez model za terino damo folijo.
  • Model damo na pekač, do polovice napolnjen z vrelo vodo, in pečemo pri 90 stopinjah okoli 45 minut, odvisno od višine modela.
  • Terino vzamemo iz modela in pri sobni temperaturi ohladimo; šele nato damo lososovo terino z mlado špinačo v hladilnik.

več namigov za okusne ribje jedi poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.