Lov na nacistični zaklad

Foto: Žurnal24 Bo skrivnostno izginotje jantarjeve sobe tokrat le pojasnjeno?
V mestecu Deutschnedorf na jugozahodu Nemčije zanesenjaki iščejo domnevno nacistično zlato. Bo skrivnost jantarjeve sobe končno razkrita?
Oglej si celoten članek

Ko so nacisti med drugo svetovno vojno nacisti okupirali tedanjo Sovjetsko zvezo, so iz Katarinine palače v Sankt Petersburgu odtujili znamenito jantarjevo sobo. Gre za sobo, katere stene in strop so bili obloženi z mojstrsko izdelanimi ploščami iz zlata in jantarja. Za izdelavo sobe so uporabili kar dva tisoč kilogramov zlata. Zaradi žlahtne rumene barve je bila soba imenovana jantarjeva.

Odkrito skrivališče jantarjeve sobe?
Že med vojno je bila sleherna sled za jantarjevo sobo izgubljena. Veliko zanesenjakov jo je poskušalo odkriti, a brez uspeha. Tokrat je na vrsti iskanje v mestu Deutschnedorf. Christian Hanisch, ki vodi in financira aktualni lov na zaklade, se že več desetletij ukvarja s skrivnostjo zlate sobe. Pravi, da obstaja več znamenj, ki nakazujejo, da bi zlato lahko bilo zakopano prav v tem nemškem mestecu. Med drugim naj bi njegov dedek, nekdanji pilot Hitlerjevih letalskih sil, sodeloval pri transportiranju iz Rusije ukradenih zakladov, tudi jantarjeve sobe. Še pred smrtjo mu je menda omenil koordinate mesta, kjer je iskani zaklad.

Izkopavanje zaklada je sicer trenutno prekinjeno. Lovci na zaklad so pred tem začeli izkopavati na mestu, ki ustreza prej omenjenim koordinatam Hanischovega dedka. S pomočjo ustrezne opreme so zaznali, da je deset metrov pod mestom izkopavanja jama, ki vsebuje zaloge za zdaj še neznane kovine. Ker obstaja nevarnost, da so v njej eksplozivna telesa, so dela začasno ustavili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.