Lubenica prava zakladnica zdravja

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Z lubenico se ne boste le odžejali, ampak poskrbeli tudi za svoje zdravje.
Oglej si celoten članek

Mnogi se poletja veselijo tudi zaradi lubenic, ki niso le slastne, ampak tudi zelo zdrave. Dobro hlajena lubenica vas bo odžejala, privoščite pa si jo tudi, če ste pretiravali pri telesnih aktivnostih, saj naj bi lajšala bolečine v mišicah. Priljubljena poletna poslastica je namreč bogata z aminokislino citrulin.

Lubenica je sestavljena iz 90 odstotkov vode, zato pomaga tudi pri razstrupljanju telesa. Gre za res vsestranski sadež. Votlo lahko na primer uporabite tudi kot skeldo za solato, s katero boste zagotovo navdušili svoje goste. Iz nje lahko pripravite sladoled, a tudi ledeni čaj, ki bo blagodejno vplival na vašo kožo. Vse, kar potrebujete, so 4 čajne vrečke zelenega čaja, ki pospešuje tvorbo kolagena, skodelico in pol lubenice, ki je polna antioksidantov, in dve čajni žlički medu. Čajne vrečke za 10 minut namakajte v vroči vodi. Tekočino nato za dve uri postavite v hladilnik. Medtem v mešalniku zmešajte lubenico in med. Zmes dodajte zelenemu čaju in pustite v hladilniku vsaj še eno uro. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.