Lubitz navdih dobil iz filma Wild Tales?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Britanci so šokirani, ker je tako kmalu po nesreči letala Germanwings v kinematografe prišla črna komedija Wild Tales, v kateri nekdo strmoglavi potniško letalo.
Oglej si celoten članek

Mnogi se sprašujejo, ali je kopilot Andreas Lubitz navdih za svoje grozovito dejanje dobil iz filma, ki so ga v Nemčiji pod naslovom Wild Tales: Vsak lahko enkrat znori predvajali lani.

Film, ki je bil nominiran za oskarja in ga je produciral Pedro Almodóvar, je sestavljen iz šestih zgodb, ki govorijo o maščevanju. V eni zgodbi se morilec zaklene v pilotsko kabino in strmoglavi letalo, na katerem sedi več njegovih sovražnikov. Ko potniki ugotovijo, kaj se dogaja, poskuša eden od njih vdreti v pilotsko kabino, tako kot je to na nesrečnem letalu letalske družbe Germanwings poskušal storiti pilot.

Film se že vrti v ameriških kinematografih, pretekli teden pa je prišel tudi v britanska kina, kar je razburilo Otočane, ki sem jim zdi predvajanje filma tako kmalu po tragičnem dogodku več kot neokusno.

Lubitz naj bi v torek strmoglavil letalo, ki je bilo na poti iz Barcelone v Düsseldorf. Umrlo je 150 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.