Luciennin prvi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glasbenica Lucienne Lončina, ki je postala medijsko prepoznavna kot žirantka v šovu Slovenija ima talent, gre prvič na festival popevk.
Oglej si celoten članek

V Portorožu bodo v četrtek izžrebali vrstni red izvajalcev na tokratnem festivalu Melodije morja in sonca (MMS); med izvajalci bo letos tudi Lucienne Lončina, ki bo ne glede na dolgoletno pevsko kariero, pravzaprav prvič nastopila na popevkarskem festivalu.

Da se bo to zgodilo, je "kriv" njen soprog Milan, sicer tudi glasbeni producent. "Moj stari prijatelj Igor Lija je prišel z idejo, da bi rad posnel skladbo, ne vezano na MMS za njegov album; želel si je, da bi z njim v duetu zapela tudi Lucienne. Besedilo za komad sta napisala Igor Mikolič in najina hči Kim Lončina. Ko je Igor slišal posnetek, se je odločil, da ga pošlje tudi na festival, saj je skladba narejena v stilu CountryPopa z mediteranskim pridihom, sam sem pa avtor priredbe," razlaga Milan Lončina.

Med izbranimi

Festivalska žirija, ki jo vodi Slavko Ivančič, je 23. aprila izbirala pesmi, sedem izmed prijavljenih, sedem izvajalcev pa je bilo na festival povabljenih; tako se bo na 34. festivalu 6. junija za nagrade pomerilo 14 skladb.

Milan Lončina se tako letos simbolično vrača na MMS, tokrat sicer v drugačni vlogi – pred leti je bil, v zlati dobi festivala, ko je ta obsegal kar štiri festivalske večere, vključno z mednarodnim, namreč med njegovimi organizatorji. Med letošnjimi izvajalci so med drugim še Nuša Derenda, Rebeka Dremelj, Manca Ismajlova ter Enzo Hrvatin.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.