Lučke, ki vas bodo očarale

Foto: Žurnal24 V Autumn Bloosom je Boontje vključil kristalčke Swarovski. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nizozemec Tord Boontje dom spreminja v pravljico. Oblikovalec, ki navdih išče v naravi, zna pričarati stvari, ki so daleč od vsega, kar ste že videli.
Oglej si celoten članek

Boontje je zaljubljen v luči - pomladanski cvet, jesenski cvet, močni cvet, Ikar, Dedal in girlanda je le nekaj imen, ki jih je dal svojim hipnotičnim "lučkam". Med katerimi so tudi prave velikanke - Autumn Blossom rabi več kot meter in pol prostora samo v dolžino. Papir, svila, bombaž, kristalčki Swarovski ... Boontje luči oblikuje in zelo različnih materialov. Končni izdelki - oči na njih napasite v fotogaleriji - so fantazijski, osupljivi in romantični. In čeprav niso poceni, so Nizozemčeve luči običajno razgrabljene.

 

Preberite še:

Leta 1968 rojeni Tord Boontje je najprej študiral v domačem Eindhovnu, nato pa v Londonu na Royal College of Art. Studio Tord Boontje je ustanovil leta 1996. Med njegovimi najljubšimi dejavnostmi je ravno oblikovanje svetil, kar dokazujejo številna pomembna oblikovalska priznanja.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.