Macarena izraelskih vojakov

Foto: Žurnal24 (Foto: Youtube)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posnetek izraelskih vojakov, ki med patruljo v Hebronu začnejo plesati na pop uspešnico, je preplavil svetovni splet.
Oglej si celoten članek

Šest vojakov patruljira po ulici Hebrona, iz ozadja pa se sliši glas, ki poziva k molitvi. Nenadoma glas prekine glasba, in sicer uspešnica Tick Tock ameriške pevke Keshe, smrtno resne vojake pa v trenutku preplavijo plesni ritmi. Vojaki oponašajo ples macarena, ki je obnorel svet sredi devetdesetih let.

Izraelske poveljnike je plesni nastop vojakov močno ujezil. Čaka jih strog disciplinski ukrep.

Hebron je največje mesto na Zahodnem bregu, kjer so spopadi med Izraelci in Palestinci zelo pogosti. Vojak, ki je dvigoval pete, je za časopis Haaretz poskušal pojasniti njihovo plesno točko: "V Hebronu je zdaj dokaj mirno, nobenih spopadov, vojaki se dolgočasimo in nimamo kaj početi."

Na Youtubu si je videoposnetek ogledalo več kot dva milijona obiskovalcev. Prvič se je pojavil konec tedna, a so ga umaknili. Zdaj so na voljo kopije.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.