Madonnina turneja najbolj dobičkonosna

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Ameriška pevka Madonna se lahko pohvali, da je bila njena svetovna turneja MDNA najbolj dobičkonosna v letu 2012.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Billboarda je pop kraljica na turneji izvedla 72 šovov, s katerimi je zaslužila 228 milijonov ameriških dolarjev (174,3 milijona evrov). Drugo mesto zasedajo Bruce Springsteen & The E Street Band, tretje pa Roger Waters.

Vstopnice za šov priljubljene Madonne je kupilo 1,6 milijona njenih oboževalcev, pevka pa je v sklopu svetovne turneje MDNA od maja obiskala 65 mest po vsem svetu. Nastopila naj bi tudi na zagrebškem stadionu Maksimir, a je bil koncert zaradi zapletov z logistiko odpovedan.

Na lestvici tudi Jackson

Na drugo mesto lestvice se je uvrstil Springsteen, ki je s turnejo Wrecking Ball zaslužil 198 milijonov ameriških dolarjev (151,4 milijona evrov), na tretje pa Waters s 186,5 milijona ameriških dolarjev (142,6 milijona evrov) zaslužka. Četrto mesto je zasedla turneja Michael Jackson The Immortal World Tour v izvedbi Cirque Du Soleil.

Med desetimi največjimi zaslužkarji, na podlagi prodanih vstopnic za koncerte v sklopu svetovnih turnej, so tudi skupina Coldplay, kontroverzna glasbenica Lady Gaga ter Jay-Z in Kanye West, poroča britanski BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.