Madžarski zrezki

Foto: Žurnal24 Zrezki po madžarsko
Ste na meniju v restavraciji opazili, da ponujajo zrezke po madžarsko, pa niste vedeli, kaj sploh je to? Poskusite jih najprej doma.
Oglej si celoten članek

Potrebovali boste:

  • 4 puste svinjske zrezke (po 125 g) s hrbta,
  • 150 g šampinjonov iz konzerve,
  • 1 majhno konzervo kislih čebulic,
  • 1 zeleno papriko,
  • 2 kisli kumarici,
  • 1 žlico mlete paprike,
  • 6 žlic olja,
  • pol skodelice paradižnikovega kečapa,
  • sol, svež peteršilj.

Kako jih pripravite?
Zrezke natrite s papriko in jih pecite na segretem olju 5 minut na vsaki strani. Nato jih odstavite, vzemite iz ponve, osolite in postavite na toplo.

Na maščobo od pečenja dajte očiščeno in na koščke narezano papriko, odcejene čebulice, narezani kumarici in gobe. Vse skupaj pražite približno 3 minute.

Prilijte kečap in prevrite. Zmes razdelite po zrezkih in potresite s sesekljanim peteršiljem.

Zraven lahko ponudite makarone, riž ali krompir ter sezonsko zeleno solato.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.