Malo stresa, veliko denarja

Foto: Profimedia hrana Foto: Profimedia matematika Foto: Profimedia parlament Foto: Profimedia fizika Foto: Profimedia astronomija Foto: Profimedias sodišče Foto: Profimedia denar Foto: Profimedia Evro Foto: Profimedia denar Foto: Profimedia pisarna Foto: Profimedia ortodont Foto: Profimedia muzej Foto: Profimedia okulist,
Si želite dobro plačano delo, a malo stresa?
Oglej si celoten članek

Ameriški strokovnjak s področja zaposlovanja Laurence Shatkin, ki je v ZDA objavil že več priročnikov, je sestavil seznam poklicev, ki niso stresni, a izjemno dobro plačani. 

Shatkin je pregledal  767 poklicnih profilov, ki jih vodi ameriški zavod za zaposlovanje, in za vsak poklic izračunal povprečno plačo ter plačilo primerjal s stopnjo stresa, ki naj bi bila vezana na to delo. Stopnjo stresa sicer vodi ameriški statistični urad, ki je pri izračunu upošteval dva kriterija: kako pogosto je zaposleni izpostavljen kritiki in kako pogosto se mora zaposleni soočiti z izjemno stresno situacijo. Manjša, kot je številka, manjši je stres.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.