Malomeščani nezadovoljni nad življenjem

Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
V Slovenskem narodnem gledališču Drama Ljubljana si lahko ob 19.30 ogledate dramo Malomeščani, ki je premiero doživela 8. oktobra letos.
Oglej si celoten članek

Osrednja tema igre je generacijski konflikt: na eni strani starši, zlasti patriarhalni tradiciji zavezani, despotski oče, na drugi mladina, ki je nezadovoljna z malomeščanskim konceptom življenja. Vsak od njih skuša po svoje uiti iz zatohle ozkosti filistrskega sveta.

Sin in hči kljub izobraženosti ne znata osmisliti svojega bivanja in se izčrpavata v brezplodnih pričkanjih s starši, posvojenec pa, nasprotno, zna vzpostaviti distanco do starega sveta in si samostojno oblikovati življenjsko pot.

Maksim Gorki, ki ga zlasti v zadnjem času evropska gledališča zelo pogosto uprizarjajo, v svojih delih ponuja bogato paleto dramskih likov in situacij ter obilo možnosti za sodobno upodobitev družbenih in intimnih problemov, ki ostajajo pereči tudi v novem stoletju.

Za vstopnico boste odšteli od osem do 18 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.