Manca Košir o raku: "Rada bi umrla lepo"

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO
Le sedem mesecev po težki operaciji čeljusti, že blestela v televizijskem intervjuju in s svojimi besedami božala gledalce ...
Oglej si celoten članek

Septembra 2019 so ji odrezali tumor na čeljusti, rekonstruirali čeljust, sledila so obsevanja in odstranitev večjega števila bezgavk. Še ne leto dni po tem publicistka, profesorica, doktorica znanosti, igralka in prostovoljka društva Hospic Manca Košir pravi, da je spremenjena na telesni ravni, na duhovni pa še bolj prebujena, kot je zaupala voditeljici pogovorne oddaje Zvezdana, Zvezdani Mlakar.

"Jaz se nisem vprašala, zakaj jaz. Saj se sliši. To je rak na čeljusti, 5 centimeterski tumor, ki so mi ga odrezali s kostjo vred, potem so mi iz noge odrezali kost in mi jo dali v čeljust, potem so iz zgornjega dela noge odrezali meso, da so ga dali čez kost in mi ven potegnili ene petdeset bezgavk. Tako da sem na tej fizični, telesni ravni zelo spremenjena, ampak na tej duhovni ravni sem pa še bolj prebujena kot sem bila prej," je le sedem mesec po težki operaciji zaupala Koširjeva, ki pravi, da trpela ni niti minute, saj je trpljenje izbira. 

Med drugim je tudi povedala, da se sama na smrt pripravlja že celo življenje in da ni mogoče živeti polno ter radostno, če smrti ne trepljaš po rami. "Hvala lepa, da mi je dal čas, jaz sem se nanj pripravila. Nič se ne zgodi ob nepravem času. To je veliko darilo, ker veliko ljudi se to uči po smrti, jaz pa sem očitno privilegirana učenka in se to lahko učim že pred smrtjo," je še dodala o svoji izkušnji z rakom. 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:47 24. April 2022.

    Manca je lažniva priviligirana rdeča komunisticna uš.

  • 11:45 24. April 2022.

    Manca je doktor komunističnih laži in privilegijev. Takšnih podrepnikov, ne bomo pogrešali, le škodo dela zdravstvu.

  • 08:03 27. Maj 2020.

    Ne vem če lagko umreš lepo, sploh če si bolan in trpiš in če nisi vsega postoril za časa svojega …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.