Manca: Spregovoriti je najtežje

Foto: Tibor Golob
Foto: C.C.
Naša priljubljena pevka Manca Špik si je zadala nov izziv in se po dolgih letih vrnila v šolske klopi.
Oglej si celoten članek

Ker se hoče prilagoditi trgu zunaj naših meja, se je Manca Špik začela učiti nemškega jezika, saj ima v Avstriji in Nemčiji vse več nastopov. Pred kratkim se je zato vpisala v jezikovno šolo in tam opravila že več kot 30 ur učenja. "Zanimivo je, da zelo veliko razumem, a spregovoriti je najtežje. Vendar moja učiteljica pravi, da bom hitro spregovorila, če bom pridna," je razložila pevka in dodala, da je pridna učenka. "Že dolgo nisem sedela v šolskih klopeh, od faksa je minilo že kar precej let. A učenje in pomnenje mi gresta precej dobro od rok, edino, kar me malce ovira, je čas."

Manca sicer pravi, da je bila že v osnovni šoli pridna, a nikoli ni bila piflarka, ki bi sedela pred učbeniki. "Sem zelo kampanjski tip učenke – za vse sem se pripravljala na koncu, saj težko naredim kaj sproti. Že v osnovni šoli sem mami s tem kravžljala živce. Ampak sem bila kljub temu zelo pridna, vedno med boljšimi v razredu." A tokrat se ne more primerjati z nikomer, saj zaradi individualnih ur nima sošolcev. Tako vsaj ne more plonkati, pravi v smehu.

Kljub temu da se intenzivno uči nemško in ima v Nemčiji že kar nekaj nastopov, tam še ni prepoznavna. "Te stvari gredo zelo počasi, trenutno pa se pripravljam še na malo večji projekt, o katerem še ne morem govoriti, a se trudim čim več nastopati," je skrivnostno zaključila pevka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.