Manekenka bo izgubila tudi drugo nogo

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Manekenki in igralki Lauren Wasser so morali amputirati desno nogo in nekaj prstov na drugi nogi, sedaj pa bo 29-letnica izgubila še levo.
Oglej si celoten članek

Za njeno trpljenje je kriva uporaba tampona, zaradi katerega je prišlo do sindroma toksičnega šoka, ki je smrtno nevaren.

Wasserjeva je svojo usodo delila s svetom, saj želi ženske posvariti pred nevarnostjo infekcije zaradi tamponov. "Vse se je začelo 3. oktobra 2012, ko sem bila stara 24 let in sem delala in živela v Los Angelesu. Tega dne se je vse spremenilo, saj bi me nevarni zapleti skoraj pokopali. Imela sem menstruacijo. Ker mi je zmanjkalo tamponov, sem šla v bližnjo trgovino. Že takoj zjutraj se nisem najbolje počutila. Ko sem zamenjala tampon, sem se počutila še huje,“ pravi lepotica, katere stanje se je iz ure v uro slabšalo. Ko ni več odgovarjala na sporočila svoje mama, je ta poklicala policijo, ki se je odpeljala do njenega doma. "Vem samo to, kar so mi povedali. Policija je pozneje prišla še enkrat in me našla na tleh. Nisem bila več pri zavesti, imela sem visoko vročino, ležala sem v svojih iztrebkih.“

Lauren so začeli odpovedovati organi, doživela je celo srčni napad. Ko se je zbudila iz umetne kome, se je morala soočiti z dejstvom, da je izgubila desno nogo. Po operaciji je začelo njeno telo proizvajati preveč kalcija, kar je povzročilo nekontrolirano rast kosti v levem stopalu. Ker ne more več hoditi, ji bodo sedaj amputirali še levo nogo. "Jezi me, ko prižgem televizijo. V oglasu za tampone vidimo veselo dekle, ki teka po plači, na nevarnost pa nihče ne opozori.“

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.