Maratonska noč groze in gravža

Foto: Promo
Foto: Promo
Noč grozljivk. "Kar nekaj šokerjev diši po Teksaškem pokolu z motorko," maraton groze napoveduje Štefančič.
Oglej si celoten članek

"V trenutku, ko sem izbral teh šest, so se mi zazdele vse druge slabše, pa tudi manj ganljive. Vse so me presenetile. Tudi fani, giki, kolekcionarji, fetišisti in kompletisti, ki se vsako leto zberejo na maratonu (in vztrajajo do jutra), bodo presenečeni – to je najmanj, kar lahko rečem," je o šestih grozljivkah, ki jih je uvrstil na letošnjo Noč grozljivk, povedal njen programer Marcel Štefančič jr.

Maratonska noč groze in gravža bo med 31. oktobrom in 1. novembrom že peto leto zasedla prostore Kinodvora in tokrat trajala od 19. ure do 7.09.

Strašijo in ganejo

Štefančič se je pri izboru ravnal po umetniškem merilu: “Umetnost mora človeka ganiti, zato sem izbral take grozljivke, ki bodo gledalce ganile. Zelo ganile. Premaknile. Noben filmski žanr ni bolj ganljiv od grozljivke.”

In ker nobena grozljivka ne mine brez kančka groze, to velja tudi za letošnjo šesterico: “Vse imajo trenutke, ki strah spremenijo v kost. Ker pa živimo v kriznem času, ko grozljivo varčujemo in ko je edina stvar, ki se je moramo bati, strah sam, ni nobenega razloga, da bi varčevali pri strahu. Kdor hoče videti, kaj je deregulacija trga, mora videti te grozljivke.”

Brez zombijev, a z motorko

Čeprav je na prvi pogled videti, kot da v izbrani ekipi ni niti ene ameriške predstavnice, ni ravno tako.

“Krokar, v katerem serijskega morilca išče Edgar Allan Poe, izumitelj prvega literarnega detektiva, je ameriški, čeprav so ga posneli v Srbiji,” pravi Štefančič in nadaljuje: “Poleg tega kar nekaj šokerjev, ki bodo prikazani na maratonu, diši po Teksaškem pokolu z motorko, kultni ameriški grozljivki, ki je redefinirala vse tri g-je: grozo, gorje in gravž.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.