Marcipanov kolač

Foto: Norbert Tutschek
Foto: Norbert Tutschek
Razvajajte se z marcipanovim kolačem, ki še posebej tekne ob skodelici kakava, kave ali čaja.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 jajčni beljaki (soljeni, stepeni v sneg)
  • 100 g marcipana
  • 2 cl amaretta (ali tople vode)
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 75 ml mleka
  • 250 g gladke moke (ali mešane s pirino moko)
  • drobtine in maslo za pekač
  • 3 jajčni rumenjaki
  • 5 marelic (po želji; oprane, razkoščičene, narezane na koščke)

Priprava:

  • Za marcipanov kolač najprej z žlico umešamo marcipan in amaretto oziroma vodo in nato zmes zmešamo z maslom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter tremi rumenjaki. Dodamo toliko mleka, da mešanica postane kremasta.
  • Nato dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, in previdno umešamo beljakov sneg. Nadevamo v pomaščen in pomokan pekač ter pečemo pri 160 stopinjah Celzija (ventilatorska pečica). Trajanje peke je odvisno od oblike kolača. Kolač v pekaču za šarkelj pečemo okoli 30 minut, v štirikotnem pekaču pa približno 45 minut.
  • Kolač dobro vzhaja, vendar se nato posede. Kljub temu je zelo puhast.
  • Če imamo pri roki sveže marelice, jih lahko v koščkih dodamo zmesi – marelice se odlično podajo k marcipanu.

Nasvet:

Po želji lahko marcipanov kolač okrasimo s čokoladno ali limonino glazuro.

več jedi z marcipanom poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.