Marelice v rdečem vinu

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Podobno kot hruške lahko v rdečem vinu pripravite tudi marelice.
Oglej si celoten članek

 

Sestavine:

 

  • 8 marelic
  • 500 ml rdečega vina
  • 125 g medu
  • cimetova palčka
  • 1 limona (neškropljena)
  • 100 g mandljev

 

Za kremo:

 

  • 125 ml smetane
  • 125 ml jogurta
  • 1 noževa konica cimeta (mletega)

Priprava:

Za marelice v rdečem vinu penasto zmešajte sladkor, jogurt, smetano in cimet. Marelice operite, osušite in prerežite toliko, da lahko odstranite koščico. Če je le možno, marelic ne prerežite popolnoma. Koščice nadomestite z mandlji.

V posodi zavrite vino z naribano limonino lupinico, medom in cimetovo palčko. Zmanjšajte temperaturo in kuhajte približno 15 minut brez pokrova, da se vino zgosti.

Nato dodajte marelice in jih spet pustite približno 15 minut rahlo vreti v zaprti posodi.

Marelice v rdečem vinu servirajte na desertne krožnike, jih prelijte z vinsko omako in postrezite skupaj s hladno jogurtovo omako s smetano.

več receptov z marelicami preberite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.