Marilyn lahko zdaj gledate pod krilo

Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe Foto: EPA Marilyn Monroe
Slavna hollywoodska seks ikona Marilyn Monroe bo odslej poglede radovednežev privabljala v obliki osem metrov visokega kipa.
Oglej si celoten članek

Skulptura ameriškega umetnika Sewarda Johnsona na trgu v Chicagu prikazuje igralko v njenem znanem položaju: zvezdnica iz aluminija in jekla z dvignjenim belim krilom stoji nad prezračevalnim jaškom podzemne železnice. Marilyn je s tem prizorom zaslovela v komediji Sedem let skomin, v katerem je pozirala nad prezračevalno rešetko, kjer ji je piš, ki ga je povzročil podzemni vlak, dvignil krilo.

Kip so odkrili konec preteklega tedna, mimoidoči pa so že izkoristili priložnost in se z vseh strani fotografirali z golimi nogami zvezdnice pod njenim plapolajočim krilom. Kip z imenom Za vedno Marilyn bo v središču Chicaga na ogled do prihodnje pomladi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.