Marquez napovedal obisk

Foto: Žurnal24 Pisatelj, znan tudi kot Gabo, podpisuje svoje knjige.
Gabriel García Márquez, sloviti kolumbijski pisatelj in Nobelov nagrajenec, je obljubil, da maja prihodnje leto pride v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski pisatelj in Nobelov nagrajenec Gabriel García Márquez je obljubil, da bo maja leta 2008 obiskal Slovenijo. O tem se je v Ciudadu de Mexicu pogovarjal s predsednikom slovenskega Centra za Latinsko Ameriko Markom Jenšterletom. Ta je priložnost za srečanje s pisateljem izkoristil med svojim spremljanjem turneje Slovenskega mladinskega gledališča, ki predstavo Sneguljčica in sedem palčkov v režiji Vita Tauferja končuje z nastopom v mehiški prestolnici.

Jenšterle je povedal, da sta se z Márquezom pogovarjala predvsem o razmerah v svetu in dejavnosti Centra za Latinsko Ameriko. Ta v sodelovanju z Medameriško banko za razvoj in kolumbijsko Fundacijo za novo novinarstvo, ki ji predseduje prav Marquez, v Ljubljani pripravlja simpozij, na katerem bodo najuglednejši latinskoameriški intelektualci evropskim novinarjem predstavili svoj pogled na današnje razmere v Latinski Ameriki.

Kolumbijski romanopisec je sicer eden od redkih zelo kritiško priznanih in hkrati tržno uspešnih piscev. Znan je po svojih odličnih romanih: Ljubezen v času kolere, Polkovnik nima nikogar, ki bi mu pisal, Patriarhova jesen, Huda ura, Kronika napovedane smrti, General v svojem blodnjaku, O ljubezni in drugih demonih, Žalostne kurbe mojega življenja in Sto let samote. Slednja je najbolj prodajana knjiga, ki je bila v izvirniku napisana v španskem jeziku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.