Martina Ipša: Zaradi tega darila je njena draga nekaj dni ni videla

Foto: Marko Delbello Ocepek
Foto: Marko Delbello Ocepek
V novi predstavi naj ne bi manjkalo tudi nekaj erotike.
Oglej si celoten članek

Martina Ipša je predstavila svojo novo predstavo z naslovom: "Vsi so nori, razen nas." V času zaprtja države se je verjetno marsikdo izmed nas ob vseh ukrepih vprašal, kdo je nor, a Martina Ipša se je na to vprašanje odločila odgovoriti kar preko nove predstave. "Res je. Predstava je rezultat 17 let dela in dveh let korone. V predstavi govorim o vsem, kar nas dela posebne, drugačne in morda malo nore. Kako potujemo, razmišljamo, komuniciramo in ali se sploh še razumem po koroni. Vse to je v predstavi. Pa še ščepec politike in erotike. Ni pa erotičnih politikov, da ne boste razočarani."

Glede na naslov predstave nas je zanimalo, ali se ima tudi Martina za vsaj malo "noro". "Ah, saj sem, ampak takšni smo ljudje. Če gremo v nakupovalno središče dan pred božičem in je nepopisna gneča, bomo vsi rekli, da so ljudje ponoreli, da je to noro, pa čeprav smo tudi mi del teh ljudi. Ampak so nori oni, ne mi." In kateri je zanjo najbolj nor dogodek, ki se ji je dogodil do zdaj? "Uf, veliko jih je bilo. Morda prvi pravi nastop stand up komedije. Ko so se ljudje smejali in je nastop šel, tako kot mora iti, tega občutka ne pozabiš nikoli. Adrenalin je res nor."

Koga bi Martina na slovenski sceni ocenila za najbolj norega? "To pa je konkurenca. Jaz sicer imam pravilo, da prvo pometem pred svojim pragom, tako da sem jaz najbolj nora. Noro samokritična, noro motivirana, noro naivna včasih in noro odločena. Ker drugo kot norost ne more biti to, da sem se pred toliko leti odločila biti profesionalna stand up komičarka, čeprav to ni obstajalo. In zdaj sem tukaj. Noro srečna."

Glede na to, da se približujemo času obdarovanj, nas je zanimalo, kakšno je bilo njeno najbolj "noro" darilo, ki ga je prejela in kakšno tisto, ki ga je izročila. "Najbolj noro darilo, ki sem ga prejela, je bil playstation 3. Jaz zelo rada igram igrice in čeprav jih moja draga ne, pa tudi ni preveč navdušena, ko jih igram jaz, mi je to kupila. Potem me sicer ni videla nekaj dni, a se je lahko med tem malo odpočila. Tako da je bilo darilo za obe. Najbolj noro darilo, ki sem ga podarila, pa težko rečem, to bi morali povedati drugi. Si pa poskušam zapomniti, kaj prijatelji omenijo in jih s tem presenetiti. Tudi če je malenkost."

Predstavo si lahko ogledate 6.12. v Narodnem domu Maribor, 11.12. v kulturnem domu Apače in 20.12 v Festivalni dvorani Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.