Matej Pernek in Stanka Zupanič

Foto: Anže Petkovšek Stanka Zupanič in Matej Pernek Foto: Osebni arhiv pernek Foto: Osebni arhiv Matej Pernek in Stanka Zupanič Foto: Osebni arhiv Matej Pernek in Stanka Zupanič Foto: Osebni arhiv Matej Pernek in Stanka Zupanič Foto: Osebni arhiv Matej Pernek in Stanka Zupanič
Spoznajte Mateja Perneka in Stanko Zupanič.
Oglej si celoten članek

Kako sta se spoznala?

Srečala sva se nekega hladnega zimskega večera v mojem domačem kraju. Zdelo se mi je, da ga že od nekdaj poznam. Izziv in pobuda sta bili moji, niti v sanjah si nisem mislila, da bo pristal. Takoj sva si bila všeč. V nekaj minutah sva se odločila za zmenek in se takoj zatem odpeljala v kino. Bolj kot za film sva se zanimala drug za drugega. Ves čas sva se šepetaje pogovarjala, se smejala in se opazovala. Film je še prehitro minil, tem za pogovor pa kar ni in ni hotelo zmanjkati, zato sva se odločila, da se zapeljeva še do bližnjega lokala, kjer so tisto noč vrteli živo glasbo. Po nekaj pijačah in preplesani noči sva se že proti jutru zapeljala na hrib in nadaljevala pogovor. Pred nama se je prebujal nov dan, tem za pogovor pa kar ni minilo …Tiste noči se nisva poljubila. Sledila so številna srečanja in kratki izleti. Nezavedno sva ugotovila, da preživljava skupaj skoraj ves prosti čas. Med nama se je iskrilo. Postala sva nerazdružljiva. Sledil je prvi poljub, nato še drugi, tretji … Preprosto vedela sva, da je to to. Če bi verjela v usodo, bi rekla, da sva si usojena. Skratka, našla sva se.

Kako bi opisala vajino zvezo?

S partnerjem sva zgradila izjemno ljubeč odnos. Ceniva najine skupne trenutke in jih kar se da izkoristiva. Vsak se po svoje trudi in včasih kar tekmujeva, kateri od naju bo drugega bolj razvajal. Razvajava se z drobnimi pozornostmi, prijaznimi gestami, komplimenti. Pozorno poslušava drug drugega. V zvezi ni prostora za konflikte, ljubosumje in spore, tu so le ljubezen, toplina, razumevanje, spoštovanje in seveda vroča, vroča strast. Najine vrednote in načela se v bistvenem ne razlikujejo. Najini cilji so enaki. V veliko rečeh se dopolnjujeva. Zelo uživava, kadar skupaj kaj počneva. Zelo rada skupaj kuhava in razvajava najine brbončice ter zadovoljiva okuse še tako zahtevnih ust. Odraščala sva v podobnem okolju. Sva preprosta, delovna in imava izoblikovan čut za sočloveka. Srečna sva, ker sva se našla, saj je najino življenje pridobilo povsem druge barve.

Kakšna je bila zaroka, če je že bila?

Zaročni prstan mi je fant nadel lanskega decembra. Odločila sva se, da bova zadnji vikend v letu 2012 in silvestrovo preživela v Bratislavi, saj zelo rada potujeva. Ko sem tako v nekem trenutku stala na mostu sredi Donave, me je zaprosil.


Zakaj ste se prijavili na Žurnalovo sanjsko poroko na Predjamskem gradu?

Prijavila sva se, saj sva v ponudbi videla hkrati priložnost in izziv. Oba sva realista. Poroke si oba želiva, vendar zaradi nizkega proračuna ne upava niti sanjati o njej. Verjameva, da Žurnalova sanjska poroka ne bo zgolj sanjska, ampak tudi popolna.


Zakaj bi sanjsko poroko morali organizirati prav vama?

Z uresničitvijo želje, o kateri noben od naju ne upa niti sanjati, bi najin mali svet postal popoln.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.