Me First and the Gimme Gimmes prestavljeni

Foto: Gala Hala
Foto: Gala Hala
Poletje se zaključuje in pred vrati je težko pričakovani koncert punk rock zasedbe Me First and The Gimme Gimmes, ki pa se iz Gale Hale na Metelkovi v soboto seli v Kino Šiška.
Oglej si celoten članek

Zaradi slabega vremena je koncert prestavljen v Kino Šiška, so sporočili organizatorji koncerta super zvezdniške punk rock zasedbe Me First and The Gimme Gimmes (MFGG), ki se bo v soboto po nekaj letih znova ustavila v Ljubljani. Česar se mnogi še bolj veselijo, je zagotovo dejstvo, da bodo fantje nastopili v polni postavi, vključno s svojim glavnim zabavljačem Fat Mikom, ki je nazadnje sicer manjkal.

MFGG so nastali sredi devetdesetih let prejšnjega stoletja in se prelevili v bend, ki je na ironični način v punk rock ritmih interpretiral številne zimzelene uspešnice. Koncerti so že sami po sebi prave poslastice, vse to pa Spike Slawson (Swingin’ Utters, Re-Volts), Fat Mike (NOFX), Chris Shiflett (Foo Fighters, ex- No Use For A Name), Joey Cape (Lagwagon) in Dave Raun (Lagwagon) nadgradijo še z unikatno kostumografijo, s katero se navadno norčujejo iz raznih oponašalcev, ki nastopajo v zabaviščih, kot je Las Vegas.

Svojo bogato diskografijo so začeli polniti leta 1997 in do danes izdali devet albumov, za katere je značilno, da vsebujejo različne tematike. Na zadnjem albumu Sing in Japanese so, na primer, pred japonsko turnejo obdelali samo japonsko glasbo.

Kot predskupina bodo tokrat nastopili slovenski Red Five Point Star, ki bodo med drugim razložili, zakaj še vedno nosijo svoje ime.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.