Medicinska sestra naj bi si vzela življenje

Foto: Youtube Mel Greig, Michael Christian Foto: FameFlynet Kate Middleton Foto: FameFlynet bolnišnica King Edward VII, Jacinth Saldanha Foto: FameFlynet bolnišnica King Edward VII, Jacinth Saldanha Foto: FameFlynet bolnišnica King Edward VII, Jacinth Saldanha Foto: FameFlynet bolnišnica King Edward VII, Jacinth Saldanha
Zaradi neslane šale naj bi medicinska sestra, ki je razkrila podrobnosti zdravljenja Kate Middleton, naredila samomor. Voditelja sta šokirana in suspendirana, njuna oddaja pa se začasno ukinja.
Oglej si celoten članek

Po neslani šali, ki sta si jo pred dnevi privoščila avstralska voditelja Mel Greig in Michael Christian, je včeraj medicinska sestra Jacintha Saldanh, ki jima je razkrila podrobnosti zdravstvenega stanja Kate Middleton, umrla. 46-letna mati dveh otrok naj bi po nekaterih virih naredila samomor. Policija primer že preiskuje, zaenkrat pa so potrdili, da ni umrla v sumljivih okoliščinah. Sestra se je po navedbah BBCja po neslani šali počutila "zelo osamljeno in zmedeno".

Medicinsko sestro, ki je v bolnišnici delala štiri leta, so našli mrtvo na naslovu blizu londonske bolnišnice King Edward VII. Njena družina je v izjavi za javnost povedala: "Kot družina smo zelo žalostni ob izgubi naše predrage Jacinthe."

"Za njeno visokost so v bolnišnici lepo skrbeli vsi. Misli in molitve so pri njeni družini, prijateljih in sodelavcih v tem žalostnem obdobju," so sporočili s kraljevega dvora. Jacintha je v bolnišnici delala več kot štiri leta, bila je odlična medicinska sestra, zelo cenjena in priljubljena pri vseh svojih sodelavcih, pa so sporočili iz bolnišnice.

Voditelja sta pretresena

Voditelja na radijski postaji 2Day FM sta bila ob novici, da je sestra umrla, pretresena. Radijska postaja se je že opravičila in poslala uradno izjavo o tragični smrti, voditelja pa sta suspendirana. Ponudili so jima tudi strokovno pomoč.

Voditeljema se je zdel klic eden najlažjih do sedaj, njun lažni angleški naglas pa se jima je zdel grozen. Kasneje sta se za klic opravičila in bila presenečena, da so njun klic zaradi groznega naglasa sploh sprejeli.

"To je tragičen dogodek, ki se ga ni dalo predvideti in nas je močno užalostil," je na novinarski konferenci povedal direktor radijske postaje Rhys Holleran. "Govoril sem z obema voditeljema in oba sta zelo pretresena. Ti ljudje niso stroji, so človeška bitja. Vse nas je prizadelo." Holleran ni povedal, kdo od njiju je prišel na idejo, da pokliče v bolnišnico, je pa dejal, da se te stvari ponavadi naredijo skupaj. Iz spoštovanja do pokojne pa do nadaljnjega ukinjajo oddajo.

Povedal je še, da bo radijska postaja sodelovala v preiskavi tragičnega dogodka, vendar je prepričan, da z omenjeno šalo niso kršili nobenega pravila, ter dodal, da se takšni klici dogajajo „že desetletja“.

Veliki oglaševalci so z omenjeno radijsko postajo že prekinili sodelovanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • mph
    10:06 10. December 2012.

    Ja, zelo verjetno sta jo hotela načrtno umoriti in sta zlobno pripravila plan.

  • 10:34 9. December 2012.

    Čakam, kdaj bo tako bedarijo naredil Denis Avdič na radio 1.

  • 16:42 8. December 2012.

    Uboga je nasedla podlasicam od novinarjev. Saj so vsi enaki, vsi zaslužijo suspenz in da ostanejo na cesti brez prebite …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.