Mejo bi rešila z orgijo

Foto: Žurnal24 Novi cede Živa pička je že naprodaj v Sloveniji. Na fotografiji frontmana skupin
Mrle in Prlja, člana skupina LET3, sta strah in trepet televizij, ki oddajajo v živo. Oba menita, da se je direktor RTV Slovenija odzval negativno.
Oglej si celoten članek
Zaradi vajinih dejanj so oddajo HRT Nedeljom u 2 prekinili devet minut prej. Gre za cenzuro ali neprimerno vedenje?
Kakšno neprimerno vedenje?

Dejali ste, da ste tako preverjali, ali na Hrvaškem obstaja demokracija. Ali to pomeni, da je ni?
Dobro vprašanje je, kaj sploh je demokracija – kaj se sme in kaj ne.

Nekaj podobnega se vam je zgodilo tudi v Sloveniji v oddaji TLP. Bojan Kranjc je takrat skoraj ostal brez službe.
Ker je šla oddaja tisto nedeljo v živo, niso mogli storiti nič. Prihodnji dan pa niso predvajali ponovitve, kot bi jo sicer. Direktor RTV Slovenija se je takrat odzval zelo negativno. Če je atmosfera na nekem mediju pozitivna in odnos korekten, se to, da nekdo zaradi nekega nastopa skoraj ostane brez službe, ne bi smelo zgoditi.

 

Direktor RTV Slovenija

se je takrat odzval zelo negativno. Če je atmosfera na nekem mediju pozitivna, se to, da nekdo zaradi nekega nastopa skoraj ostane brez službe, ne bi smelo zgoditi.

Kje je meja? Kdaj gre za slab okus in kdaj za provokacijo?
Mi prav te meje preizkušamo – meje medijev, meje oblasti, meje Cerkve in tako dalje. Radi izzivamo odzive takšnih in drugačnih institucij, ki imajo zelo ozko mnenje o vprašanjih narodnosti, religije in podobnih temah. Naša meja je morda vulgarnost. Tega ne maramo.

Kaj se vam zdi sporneje, prikazovanje mrtvih otrok v vojni ali golega telesa?

Mislim, da je bolj travmatično videti mrtve otroke kot ženske prsi. Kaj se sme gledati na televiziji, je posledica manipulacije države in Cerkve.

S katero skupino imate sami največ težav?
Zanimivo je, da imamo podporo tudi v nekaterih cerkvenih krogih. Obstajajo pa tudi najbolj alternativni punkerji, ki si o nas mislijo, da smo brezvezniki in predstavljamo nekaj slabega.

Znano je, da se provokacija zelo dobro prodaja. Gre tudi pri vas le za tržni trik?
Če bi Let 3 stavili na to, da se moramo čim bolje prodati, danes ne bi bili tu, kjer smo. Pri Let 3 ne gre samo za glasbo, ki je sicer glavnina, temveč gre za celostno podobo.

Svoj novi album Živa pička želite prodajati na istih policah, kot je hrana. Zakaj?
Zato, da ga bo kdo po nesreči kupil, misleč, da je čokolada, ker je zapakiran v bonboniero (smeh).

Od kod naslov?

Cede z naslovom Živi kurac že imamo, tako da smo potrebovali še DVD Živa pička. Drug drugega potrebujeta.

Kako bi vi rešili problem hrvaško-slovenske meje?
Mislim, da bi se morali politiki z obeh strani drug z drugim pošteno dati dol. Najprej ena stran drugo analno dve uri, potem še obratno. Na koncu pa še velike mešane orgije.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.