Mentolove cigarete prepovedane

Foto: Shutterstock cigarete
Zaradi novih pravil EU kmalu strožja pravila za tobačne izdelke.
Oglej si celoten članek

Pravkar sprejeta direktiva Evropske unije (EU), ki bo začela veljati maja letos, napoveduje velike spremembe pri pakiranju in trženju tobačnih izdelkov. Škatlice cigaret bodo po novem morale biti opremljene z opaznimi slikovnimi in besednimi opozorili, cigarete s posebnimi okusi pa ne bodo več na voljo. To je le nekaj od novih pravil, za katera bodo imele članice EU dve leti, da jih uresničijo.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje v Sloveniji zaradi bolezni, ki jih povzroča kajenje, umre približno polovica kadilcev, kar pomeni skoraj deset na dan. Nova, strožja pravila pomenijo pomemben korak v preprečevanju teh smrti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.