Menuet za Vitomila Zupana

Foto: Jure Pervanje
Foto: Jure Pervanje
Poklon Vitomilu Zupanu s filmi, razstavo in knjigami.
Oglej si celoten članek

V Narodni in univerzitetni knjižnici bodo danes ob 19. uri odprli razstavo, ki bo posvečena pisatelju, dramatiku, scenaristu in esejistu Vitomilu Zupanu (1914–1987).

Razstava bo v Ljubljani na ogled do sredine februarja, nato bo premeščena v Mariborsko knjižnico, sicer pa se bo ob stoletnici rojstva slovenskega Henryja Millerja, ki je med drugim napisal romane Menuet za kitaro, Levitan in Igra s hudičevim repom, zvrstila vrsta drugih dogodkov. Pri Mladinski knjigi je tako že izšla knjiga o njegovem življenju in delu z naslovom Vitomil Zupan – Važno je priti na grič, v kateri so zbrani biografija, novele, intervjuji, 300 fotografij ter pričevanja in raziskovanja več kot 20 avtorjev, pri Študentski založbi bodo februarja izdali ponatis Komedije človeškega tkiva, v Slovenski kinoteki pa bodo med 20. in 22. januarjem predvajali šest filmov, za katere je napisal scenarij (Nočna pustolovščina, Sarabanda za obešence, Naš avto, Idealist, Peta zaseda in Maškarada).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.