Mercedes G 500 za svete poti

Foto: Žurnal24 Novi papamobil je posebej prilagojen za vožnjo med ljudmi.
Mercedes-Benz je po dveh letih razvoja dokončal novi uradni avtomobil za papeža Benedikta XVI. Avto je namenjen javnim avdiencam.
Oglej si celoten članek

Papež se bo odslej med verniki po Trgu sv. Petra v Vatikanu ali tudi drugje po svetu med lepim vremenom vozil z novim mercedesom, ki je zgrajen na osnovi terenskega modela G 500. Papamobil je brez strehe, opremljen pa je s posebnim zložljivim steklenim zaslonom in ročkami za oprijem. Tako kot predhodnik, ki je prav tako prihajal iz Mercedesovega razreda G, je odet v posebne odtenke bele vatikanske barve.

Notranjost je prav tako bela, papež in najožji pomočniki pa se v avtomobil povzpnejo z zadnjega konca, in sicer po rdeče obrobljenih stopnicah. Med vožnjo bo papež večinoma stal, zato ga bodo lahko verniki dobro videli.

Mercedes-Benz je že več desetletij dobavitelj vozil za potrebe poglavarjev Rimskokatoliške cerkve. Leta 1930 se je tako Pij XI. kot papež že vozil v modelu nurburg 460 pullman, v sedanji papeževi floti pa sta med drugim modela M in S, oba opremljena s posebno dodatno zaščito. Papežu se sicer ni treba voziti le v vozilih s srebrno zvezdo na maski. Junija mu je švedski Volvo namreč podaril prestižnega  XC90 V8.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.