Mesta z najboljšimi taksiji

Foto: Žurnal24
Najboljši so londonski, najmanj prijaznosti potnika čaka v pariških in newyorških, v Rimu pa pojdite raje peš ali skočite na avtobus. Taksi, prosim!
Oglej si celoten članek

Spletna stran Hotels.com vsako leto med svojimi uporabniki preverja, kako je s taksiji v nekaj deset velikih mestih po svetu. Letos so se že tretje leto zapored najbolj odrezali londonski taksiji in taksisti – čeprav je vožnja s taksijem v britanski prestolnici med najdražjimi na svetu, so londonski taksiji udobni, taksisti pa prijazni in dejansko vedo, kam peljati in kako priti do tja. Londonski taksisti so zmagali v kategoriji najprijaznejših in najbolj izobraženih glede na zemljevid mesta. Očitno je, da izjemno zahteven test, ki ga morajo opraviti vsi kandidati za londonske taksiste, imenovan The Knowledge (Znanje), ni zaman.

Deset najboljših:
1. London
2. New York
3. Tokio
4. Berlin
5. Bangkok
6. Madrid
7. Köbenhavn
8. Dublin
9. Frankfurt
10. Pariz

Pozor v Rimu
Newyorški taksiji so letos pristali na drugem mestu najboljših taksijev, čeprav si njegovi taksisti s pariškim delijo prvo mesto v kategoriji najbolj nevljudnih taksistov. Veliko točk je New Yorku prineslo dejstvo, da naj bi imelo mesto vedno veliko razpoložljivih taksijev. Prvo peterico mest z najboljšimi taksiji dopolnjujejo Tokio, Berlin in Bangkok, sledijo pa Madrid, Köbenhavn, Dublin, Frankfurt in Pariz. Najslabše "taksistanje" je po mnenju obiskovalcev spletne strani Hotels.com v Rimu, kjer so taksisti dobili slabo oceno za kakovost vožnje, slabo pa so se rimski taksisti odrezali tudi pri poznavanju mesta.

Taksije in taksiste so sicer ocenjevali v naslednjih kategorijah: čistoča, cena, kakovost vožnje, poznavanje mesta, prijaznost, varnost in dostopnost taksijev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.