Mesto Condom proti kondomom

Foto: Žurnal24 Primer je prišel pred sodišče, ko je za znamko kondomov iz medijev izvedel župan
Francija je prepovedala prodajo kondomov iz mesta Condom, saj naj bi šlo za zlorabo krajevnega imena v komercialne namene.
Oglej si celoten članek

Francosko sodišče je razsodilo, da mora podjetje iz francoskega srednjeveškega mesteca Condom, ki izdeluje luksuzne kondome, spremeniti znamko Originalni kondom iz mesta Condom, Francija. Sodišče v odločbi navaja, da gre za zlorabo imena, podobe in ugleda mesta Condom brez vedenja mestnih oblasti in v komercialne namene, kar je nezakonito.

Podjetje, ki prodaja sporne kondome, sta ustanovila potomec nekdanjega francoskega kralja Ludvika XIV. Charles-Emmanuel de Bourbon Parme in grof Gil de Bizemont, od leta 2009 pa prodaja "luksuzne, okolju prijazne kondome".

Podjetje ima sedež v omenjenem mestu na jugozahodu Francije, izdelava kondomov pa poteka v Maleziji zaradi boljših pogojev za proizvodnjo. Kondome je mogoče kupiti na spletni strani podjetja, en kos pa stane 1,5 evra. V Franciji jih ne prodajajo, povpraševanje pa je največje v Združenih državah Amerike.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.