Mistični Sigur Rós prvič pri nas

Foto: Dallas
Foto: Dallas
Oboževalce islandske post-rock skupine Sigur Rós bo prav gotovo navdušila vesela novica, da bo zasedba septembra letos prvič nastopila tudi pri nas.
Oglej si celoten članek

Islandska post-rock zasedba Sigur Rós, ki velja za eno najbolj zanimivih, samosvojih in najizvirnejših sodobnih glasbenih zasedb, se po večletnem premoru vrača na koncertne odre. Zadnjič so skupaj nastopili leta 2008, zatem pa so si Jónsi, Kjartan, Georg in Orri vzeli čas za solo projekte.

Konec poletja bodo imeli tako v Evropi le nekaj koncertov, med temi tudi v Sloveniji, kjer jih bodo slovenski navdušenci 5. septembra lahko pri nas prvič poslušali v živo.

Islandski band v svoji značilni glasbeni izraznosti izhaja iz post-rocka, ki ga mešajo z elementi eksperimentalne, minimalistične in klasične glasbe, znani pa so po svojih eteričnih zvokih in značilnem vokalu pevca Jónsija, njihovi koncerti pa so vedno nekaj posebnega.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.