Mlajši že s faktorjem 15

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vsakodnevna zaščita kože s kremo z zaščitnim faktorjem 15 občutno upočasni proces staranja, je pokazala obsežna avstralska raziskava.
Oglej si celoten članek

V njej so znanstveniki štiri leta spremljali 905 žensk in moških, od katerih je polovica vsak dan na obraz nanašala zaščitno kremo, polovica pa ne. Razlika je bila več kot očitna, saj je zaščitena koža kazala kar za četrtino manj znakov staranja.

Strokovnjaki so hkrati preizkušali tudi učinkovitost zaščitnih sredstev in sklenili, da so najmanj učinkovite lahkotne vlažilne kreme (oziroma da se njihov zaščitni faktor zniža že kmalu po nanosu), najboljše pa mastnejše in gostejše kreme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.