Mlečni zdrob s cimetom

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Mlečni zdrob s cimetom ali čokolado otoroci obožujejo. Kdaj ste ga nazadnje pripravili?
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 60-80 g zdroba
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 1 ščepec soli
  • cimet (ali sladkor ali naribana čokolada; za posip)
  • maslo (tekoče, rjavo)

Priprava:

  • Za mlečni zdrob v ponvi počasi segrejemo mleko in maslo. Začinimi s sladkorjem in ščepcem soli. Počasi dodajamo zdrob.
  • Med stalnim mešanjem počasi kuhamo tako dolgo, da se masa zgosti. (Dalj časa ko kuhamo, bolj gosta bo masa.)
  • Medtem po želji zmešamo sladkor in cimet. Skuhan mlečni zdrob vlijemo v krožnike in po želji potresemo s cimetom, sladkorjem in rjavim maslom.
  • Mlečni zdrob lahko posujemo tudi samo z naribano čokolado ali kakavom.

več receptov, ki bodo všeč otrokom, poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.