Modna oblikovalka, ki je sovražila modo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Legendarna modna oblikovalka Vivienne Westwood je priznala, da je nekoč sovražila modo, ker je morala zelo trdo delati, preden so sploh opazili njeno delo.
Oglej si celoten članek

Čeprav je težko verjeti, a tudi legendarna kreatorka kot je Vivienne Westwood, se je morala hudo boriti za svoj prostor pod soncem. Za seboj ima že 40 let uspešne kariere v modnem svetu, a od tega je bilo deset let nevzdržnih, saj je nihče ni opazil, medijski svet jo je povsem ignoriral. Zdaj pravi, da je bilo vredno vztrajati. "Včasih sem sovražila modo. Ko sem začenjala, mi je šlo dobro, o meni so pisali po časopisih, kar naenkrat pa nisem bila več zanimiva, ker nisem bila več novost. Začeli so me ignorirati in to je trajalo deset let, mislila sem, da sem grozna."

A časi so se spremenili, Vivienne je na vrhuncu slave in ustvarja z veliko vnemo. Ko kreira oblačila ima največkrat v mislih nekdanjo manekenko in 56-letno zvezdnico Jerry Hall, ki ima po njenem mnenju idealno postavo. "Nekoč sem z njo odprla modno revijo. Prišla je na modno brv in tam nepremično stala deset minut. Videti je bila kot prava glamurozna hollywoodska zvezda. Neverjetna je," je o nekdanji ženi Micka Jaggerja povedala 71-letna oblikovalka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.