Mojca: "Povsod sem se počutila varno"

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Mojca Mavec je bila zadnja tri leta razpeta med Ljubljano in Prištino.
Oglej si celoten članek

Novinarka in voditeljica Mojca Mavec je v zadnjih letih zelo dobro spoznala Kosovo. Povabili so jo namreč k projektu EUPK (European Project for Kosovo), kjer je sodelovala kot mentorica, producentka in scenaristka. Posneli so več oddaj o ekologiji, ki bodo predvajana na kosovski nacionalni televiziji.

Zanjo je bil projekt, ki se v kratkem končuje, lepa in močna izkušnja. Večinoma je delala z mladimi ljudmi. Všeč ji je njihova pozitivna energija, zelo pa jo je navdušila solidarnost med ljudmi, kar je pomembno v tej krizi, pravi.

Na žalost pa mlada država po njenem mnenju ne dela za dobrobit ljudi. "Žal se ne dela na ljudeh, država se sedaj šminka. Priština dobiva nov obraz. Kadarkoli pridem tja, je v mestu neka nova fasada ali pločnik. Še vedno pa je to najrevnejša evropska država in to se vidi. Žal se zelo malo naredi za ljudi. Še vedno nimajo služb, so pa iznajdljivi in se vidi povezanost med njimi."

Mojca, ki je znana svetovna popotnica, se je v državi počutila zelo varno. "Kamorkoli sem šla, sem se počutila varno. Nisem imela nobenih slabih izkušenj. Priština je super mesto za mlade obiskovalce," je zaupala. Tja je potovala večinoma z letalom.

Ker pa je bil projekt dolgotrajen in je bila tam daljše obdobje, si je morala urediti bivališče. "Poznam hotele, penzione, privatna stanovanja, vsega po malem," je povedala v smehu.

V tem tednu tja odpotuje še zadnjič, za krajši čas, upa pa, da se bo še vračala. "Spoznala sem veliko novih ljudi, s katerimi sem se zelo zbližala in upam, da se bodo te zgodbe nadaljevale," še pove na koncu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.